Vår juniorverksamhet

På Saxnäs bedriver vi en aktiv juniorverksamhet med ca 120 juniorer i klubben varav 50 aktiva i träning från 6 år och uppåt. 

Vår målsättning med verksamheten är att det skall vara roligt att spela golf oavsett om man enbart spelar för att det är kul eller om juniortouren lockar! Saxnäs GK har idag ett flertal killar och tjejer som är ute och tävlar under högsäsong.

 

När säsongen är igång så har vi stor del av träningen lagd på söndag eftermiddagarna så då kan du som vill testa på golf gärna komma ner och testa!

Tider finns under menyn för träning.

Börja spela golf som junior

Hur går det till att börja spela golf egentligen? Det är det många som frågar sig då det är mycket med utbildning, regler, prov osv.

Knatte / yngre junior

Som knatte (6-10år ca) eller yngre junior (10-13år) så börjar man ofta med att testa på golfen genom att vara med i juniorträningen något år i den åldersgruppen. Här lär man känna andra yngre spelare och har kul tillsammans på golfbanan. Tillsammans med förälder får man spela på korthålsbanan vilket är en perfekt liten träningsbanan för så väl yngre som äldre. När man sedan är redo/mogen så hoppar man på en nybörjarkurs hos vår tränare Christopher Damm där man får lära sig ännu mer om golfsvingen och hur spelet går till. Kursen avslutas med ett enklare regelprov och uppspel där man visar att man kan slå bollen ett visst antal meter.

Äldre junior

Även här börjar man med att testa på golfen någon söndag när vi kör "prova på". Men som äldre junior så känner man nog snabbare om man vill börja spela golf på riktigt och denna ålersgrupp brukar hoppa på en nybörjarkurs ganska tidigt. Därefter så hänger man på en juniorträningsgrupp för att umgås med andra juniorer för att träna och spela tillsammans.

Nybörjarkursen bokas hos vår tränare Christopher Damm.